Om SalatMestern

Vi i SalatMestern har helt siden starten latt ­kvalitet for kunden være drivkraften bak utviklingen av våre produkter. Forretningsidéen fra starten var å lage produkter som fremstår som hjemme­laget. Typisk er det derfor at ­dagens rømme­sild i beger, lages etter samme opp­skriften som vi gjorde på begynnelsen av 1970-tallet.

Fra kjøkkenbenk til kjøkkenbenk

“Vår familie har alltid vært knyttet til matfaget. Far var slakter og selv avsluttet jeg min tid til sjøs som stuert.”

ansatt geir

Når vi hadde landligge oppsøkte jeg heller matbutikker for å se på utvalget enn å gå på restaurant eller bar. Vel hjemme begynte kona og jeg med fiskemat og cateringforretninger i Fredrikstad og Moss. Siden har det bare gått slag i slag.

Noe av det første som sto på menyen var ulike sildevarianter. Rømmesild, en oppskrift fra 1970-tallet, er fortsatt den som går og gjelder den dag i dag. Vi var ivrige og var nok den første i Norge som lagde salat av surimi,eller crabfish.

Jeg har alltid vært opptatt av smak og derfor har råstoff alltid hatt største fokus hos oss. Mange av SalatMesterns produkter er basert på sjømat og flere vil ha det til at jeg kan smake hvor i verden den enkelte reka er fisket. Vi skal aldri gå på akkord med råvarekvaliteten i våre produkter!
Tett samarbeid med flere av våre viktigste kunder fører til at vår kreative evner ofte blir satt på prøve. Ikke bare når det gjelder å utarbeide nye oppskrifter og produkter, men også hvordan de kan brukes og presenteres. Jeg tror vi har mye kunnskap å tilby kundene, som vil gjøre deres salg enklere. I det ligger også råd og vink om hvordan produktene kan serveres.
Vi begynte å lage og tilberede mat hjemme på kjøkkenbenken for mange, mange år siden. I 2018 rundet SalatMestern 30 år og det er mye av de samme matfaglige kvalitetene som vi bygger vår virksomhet på i dag. Og entusiasmen for arbeidet og faget, ja, den er fortsatt grunnlaget for alt vi gjør i dag og planene framoverFar var slakter og selv avsluttet jeg min tid til sjøs som stuert. Når vi hadde landligge oppsøkte jeg heller matbutikker for å se på utvalget enn å gå på restaurant eller bar. Vel hjemme begynte kona og jeg med fiskemat og cateringforretninger i Fredrikstad og Moss. Siden har det bare gått slag i slag.»

– Geir Andersen, styrets leder

SalatMestern - En naturlig del av oppveksten

ansatt thomas

“Min første jobb var å etikettere flasker for hånd etter skoletid. Det var akkord og betalingen var 8 øre flaska!”

Her var det ingen slinger i valsen, alt skulle gå rett for seg. 

Jeg ble nærmest født inn i virksomheten, og var med som 12-åring da mamma og pappa bestemte seg for å starte SalatMestern.

Hver fredag reiste min søster og jeg til min bestemor for å overnatte der, slik at foreldrene mine kunne jobbe om natta. Lørdag skulle jo butikkene være fulle av nylaget mat. Det skulle være selskapsmat på alle fat til kunder som hadde planer for helga.

Tillaging av mat har vært en naturlig del av hele min oppvekst. Sammen med skolekamerater ble det fort helgejobbing på SalatMestern. 20 timers økter som var krevende nok, men det ble en god blanding av moro og alvor. En holdning som jeg har tatt med meg videre i arbeidslivet.

Siden 1998 har SalatMestern vært min faste arbeidsplass. Jeg er veldig opptatt av å skape noe, bygge virksomheten videre og skape arbeidsplasser. Kunnskap om tekniske problemstillinger og matinteresse har ført meg inn i forskjellige lederroller i bedriften. Etter 17 års fartstid tok jeg over som daglig leder i 2015. SalatMestern er inne i en rivende utvikling med stadige investeringer. Vi er en gjeng med entusiaster! Våre 70 ansatte stiller sin kunnskap til rådighet for at kundene skal få de produktene de fortjener. Vi utvikler stadig nye produktgrupper for kunder som igjen skal gjøre sine kunder, forbrukerne, fornøyd med sin mat – til hverdag og fest.»

– Thomas Andersen, daglig leder